Geen man, maar een vrouw is sinds november vorig jaar de jongste self-made miljardair ooit. Waar Mark Zuckenberg deze mijlpaal pas bereikte op zijn 23e, ziet Kylie Jenner het 10-cijferige getal vanaf haar 21e op de bankrekening verschijnen.

Waarschijnlijk ken je haar wel, Kylie Jenner, één van de hoofdpersonen uit de realityserie Keeping Up With The Kardashians. Deze serie heeft zij heel slim gebruikt om haar bedrijf Kylie Cosmetics op de markt te zetten en dit uit te bouwen tot een heus imperium.

De afgelopen drie jaar werden haar beautyproducten enkel online verkocht en hier en daar verscheen een pop-up store. Maar na een deal met het bedrijf Ulta, kwam haar $29,- kostende ’lipkit’ (een matte vloeibare lipstick met bijpassende lipliner) terecht in de meer dan 1.000 winkels van Ulta. Na zes weken had Kylie Cosmetics een omzet van $54.5 miljoen bereikt in de winkels. 

Op dit moment is het bedrijf $900 miljoen waard en is Kylie hier 100% eigenaresse van. Tel daarbij op wat ze verdiend met de realitysoap, haar social media-kanalen en de verdiensten van de afgelopen jaren in het bedrijf, en ze passeert de magische grens van $1 miljard.

Het is bekend dat de hele familie Kardashian niet op kapotte schoenen loopt, maar het is haar zus Kim Kardashian nog niet eens gelukt om in de buurt te komen van Kylie. Die is naar verluidt ‘maar’ $350 miljoen dollar waard.

 

Bron: Forbes.com

Laat een bericht achter