Haar moeder was tot haar overlijden in 2017 de rijkste vrouw ter wereld: Liliane Bettencourt. Eigenaresse van cosmeticabedrijf L’Oreal. Erfgename Francoise Bettencourt Meyers is sindsdien de voorzitster van het familiebedrijf, die momenteel 33% aandelen heeft in het beursgenoteerde bedrijf, en voert nu dan ook de lijst aan als rijkste vrouw ter wereld met een vermogen van $50.9 miljard.

In 2018 stond ze op de 15e plek al rijkste persoon van de wereld. Nu staat ze op de 18e plek, maar haar vermogen is wel gegroeid ten opzichten van vorig jaar. Toen was haar vermogen nog maar $49.3 miljard. Arme meid.

De kleindochter van de oprichter van L’Oreal Eugène Schueller en lid van het bestuur sinds 1997, is vorig jaar voor het eerst terechtgekomen in de lijst van rijkste personen ter wereld, nadat haar moeder, Liliane Bettencourt, in september 2017 is overleden. Liliane Bettencourt is sinds de eerste uitgave van de Miljardairslijst van Forbes in 1987 nog elk jaar in de lijst verschenen.

Bettencourt Meyers woont in Parijs en is ook de voorzitter van de Bettencourt Schueller Foundation. Deze filantropische stichting stimuleer de Franse vooruitgang op het gebied van wetenschap en kunst, en doneert geld en geeft haar steun aan projecten op het gebied van biowetenschappen, sociale vooruitgang en traditionele ambachten.

Ze is ook schrijfster en heeft twee boeken geschreven. Eén over de Griekse goden en het andere boek was met commentaar op de Bijbel.

Laat een bericht achter