Het enorme jacht Tranquility, dat naar verluid is verkocht toentertijd aan zakenman Low Taek Jho voor $250 miljoen, staat te koop. Het schip is in Nederland, Alblasserdam om exact te zijn, gebouwd door Oceanco. Het is niet duidelijk waar het schip nu voor te koop staat.

Zakenman en oud-eigenaar Low Taek Jho heeft het schip gekocht met geld uit het Maleisische staatsfonds 1MDB. Momenteel is hij in opspraak vanwege een groot schandaal. Low wordt zelfs gezocht door de Maleisische en Amerikaanse autoriteiten en bevindt zich op dit moment waarschijnlijk in China.

Vrijwillig wordt de jacht ook niet verkocht, want hij is begin dit jaar in beslag genomen en verkocht aan casinobedrijf Genting Malaysia Berhad. Je kunt de jacht huren. Een weekje dobberen kost dan 1,1 miljoen euro. Realityster Kylie Jenner heeft haar 22e verjaardag er nog recentelijk op gevierd.

Het interieur van het schip is een mooie en opvallende. Zo is alles bekleed met marmer en bladgoud. Verder tref je er nog een spa, sauna, biscoop, zwembad en heb je nog plek voor je helikopter. Want we weten allemaal dat een helikopter op vakantie onmisbaar is voor de vergeten boodschap.

Tranquility biedt plek aan 26 gasten, in 11 cabines en benodigd 31 man personeel. De lengte van het jacht is 91,5 meter.

Foto’s: Reuters

Laat een bericht achter