Het opladen van je elektrische auto; het is en blijft een dingetje. Óf je moet stoppen om minimaal een kwartier of half uur op te laden, óf er is geen plek, óf je kan geen beschikbare oplader vinden. Het is allemaal wat. Voor dat laatste heeft Volkswagen binnenkort dé oplossing: een robot die naar je auto rijdt om ‘m op te laden.

Volkswagen is momenteel met een prototype bezig dat een mobiele oplader moet worden voor je auto. Het is een groot energieopslag op wielen met ongeveer 25 kWh aan energie-inhoud. De robot rijdt een oplader naar je auto toe, koppelt ‘m aan en gaat verder. Eenmaal opgeladen haalt de robot de accu op en brengt ‘m terug naar het basislaadstation.

Het gebruik van de robots kan plaatsvinden in parkeergarages en grote parkeerplaatsen. Zo hoeven auto’s niet meer naar speciale oplaadplekken te rijden en kunnen er meerdere robots worden ingezet. “Hiermee maken we bijna elke parkeerplaats elektrisch, zonder complexe individuele infrastructurele maatregelen”, zei Mark Möller, hoofd ontwikkeling bij Volkswagen Group Components, in een verklaring.

Zoals benoemd is Volkswagen bezig met een prototype en gaan ze deze nog eerst uitgebreid testen voordat ze ermee op de markt komen.

Bron en foto: Volkswagen

Laat een bericht achter