Kylie Jenner | Mandatory Credit: Photo by Anthony Harvey/Shutterstock (10548152vr)
Vanity Fair Oscar Party, Arrivals, Los Angeles, USA – 09 Feb 2020

De meeste jongeren op 22-jarige leeftijd zijn net begonnen met werk of zijn nog steeds hun studieschuld aan het opbouwen en verzamelen. Kylie Jenner niet. Vorig jaar, toen ze 21 was, kwam ze binnen in de lijst van jongste self-made miljardair ooit ter wereld. En dit jaar, op 22-jarige leeftijd, is ze dit nog steeds.

Alhoewel haar kruiwagen wat groter was dan de meeste mensen hebben, en waarschijnlijk gemaakt van porselein en gouden handgrepen, heeft ze toch een ruim percentage van haar vermogen zelf bij elkaar gewerkt. En dat is knap.

Ze behoudt haar titel dit jaar als jongste, self-made miljardair ter wereld op 22-jarige leeftijd. Haar make-uplijn, Kylie Cosmetics, doet het wereldwijd goed en dat stoot Facebook’s Mark Zuckerberg van de troon, die tot twee jaar geleden de jongste, self-made miljardair ooit was. Het enige verschil is dat het vermogen van Kylie op dit moment nog rond de $1 miljard hangt en die van Mark een kleine $55 miljard. Maar Kylie zul je niet snel zien huilen vanwege de financiën.

Hoe snel is het dan gegaan met Kylie? Heel snel. In 2015 richtte ze het merk Kylie Cosmetics op en haar eerste lippenstift was binnen enkele minuten al uitverkocht. Echter maakte het merk in 2019 een grote sprong nadat Kylie 51% van de aandelen verkocht aan het merk Coty voor een bedrag van $600 miljoen. Coty is bekend van o.a. de merken Wella, OPI, Gucci Fragrances, Rimmel London en MaxFactor. Geen kleine jongen dus.

Kylie is tot op de dag van vandaag het gezicht van het bedrijf en dat zie je al direct als je de site opent. Overal zie je foto’s van Kylie. En dat doet ze niet slecht, want met haar uiterlijk is ze een goede ambassadrice van haar eigen producten.

Voeg de producten, de naam van Kylie en haar uiterlijk toe aan de ruim 170 miljoen volgers op Instagram en we kunnen spreken van een succesvolle formule en business.

Dus, we gaan hier bij VIB ook onze dj’s lippenstift opdoen en verkopen. Wellicht krijgen we dan ook een succesvolle make-uplijn. We zaten te denken aan VIB Cosmetics. En Marco Kaptein heeft 168 volgers op Instagram. Dat moet goed komen!

Laat een bericht achter