Toen wij deze foto zagen, viel onze mond open. Op een positieve manier dan. Het is niet zomaar een greep uit een reeks concept cars die gepromoot wordt door een merk dat laat zien innovatief te zijn. Vaak is het zo dat concept cars niet de weg op komen en bij een stuk promotie blijven voor het merk. Echter ziet deze concept car eruit alsof hij misschien toch over een bepaalde tijd op de openbare weg te zien zal zijn.

De Mercedes-Benz VISION EQS werd getoond op de 2019 Frankfurt Motor Show en blijkt met de trend mee te gaan. Je gooit er geen brandstof meer in, maar je hengelt ‘m in het stopcontact. Fantastisch. En dat bedoelen we dit keer positief. Het schijnt te zijn dat de auto een 100kWh battery pack meekrijgt, wat betekend dat de auto met zijn 469 pk toch nog een afstand van 700 km moet bereiken. Van 0 naar 100 doe je dan ook in 4,5 seconden. Indrukwekkend? Ja, vinden wij wel. Hij zal menigeen nog het asfalt in de schoot werpen bij het stoplicht.

De duurzaamheid gaat verder! Niet alleen rijdt de auto superzuinig op stroom, maar is de leren bekleding op de stoelen gemaakt van gerecycled plastic flessen. De vraag van ons: is het dan nog wel leer..? En het dak wordt gemaakt van gevonden afval uit de oceaan. Afval krijgt dus een leuke, tweede kans om als onderdeel van een mooie auto te dienen. Wij zeggen; goed bezig, Mercedes!

Bron: Want
Foto’s: Mercedes-Benz

Laat een bericht achter