Foto: architecturaldigest.in

Wie verwacht dat het duurste huis wellicht in Amerika zou staan, heeft het mis. Het duurste huis ter wereld staat in Zuid-Mumbai, India.

Menig hardwerkende Nederlander is blij met zijn huis die hij met een hypotheek van pak-‘m-beet 3 ton kan betalen. Maar het kan natuurlijk altijd gekker. Maar of het dan ook mooier wordt…? Het duurste huis ter wereld staat in India, maar wat onze persoonlijke mening betreft kan voor dit geld een veel mooier huis neergezet worden.

Een ongelofelijke twee miljard dollar is er neergelegd voor deze (excuus voor onze misschien denigrerende woordkeus) flat. In dit huis woont de rijkste man van India, Mukesh Ambani. Hij verdiend zijn fortuin als directeur van Reliance Industries Limited. Het bedrijf is een zogenaamd Fortune Global-500-bedrijf en India’s meest waardevolle bedrijf door zijn marktwaarde. Meneer Ambani staat genoteerd als één van ’s werelds rijkste mensen.

Leuk, maar dan gaan we even naar zijn flatje kijken. Dik twee miljard dollar voor neergelegd, waarschijnlijk zonder een hypotheek bij Florius. Maar zeg zelf; had jij ook niet liever een mooie, grote villa neer laten planten in een rustig stukje bos of 400 km2 grond gekocht met een oprijlaan waar zelfs een Nijmeegse Vierdaagse-loper moe van wordt? Dat dachten wij ook.

Maar heeft deze verticale villa dan helemaal niks leuks? Zeker wel! Want we zijn eerlijk; in dit artikel zit natuurlijk ook een beetje jaloezie. Hij kan tenminste dit optrekje betalen en lacht de rest van de wereld op 173 meter hoogte uit. Ja, zo hoog is zijn huis.

27 verdiepingen, 6 etages onder het huis voor 160 auto’s. En hoe hoog het gebouw ook is, hij kan een aardbeving aan van 8 op de schaalt van Richter. ‘’Kijk, dat slaapt nog eens lekker’’, hoor je Groningers denken.

Verder heeft de woning de gebruikelijke luxe: bioscoopzaal voor 50 vrienden (die je echt wel hebt met zo’n huis), een fitnesszaal, een zwembad en een dansstudio. Je wilt natuurlijk niet altijd die 27 verdiepingen omhoog hoeven lopen of liften op het moment dat je thuis komt met de auto. Daar is aan gedacht, want dan kom je gewoon met de helikopter. Er is plek voor drie helikopters boven op de woning. De bijnaam van de woning is ‘Green Tower’, door zijn vier verdiepingen tellende ‘hangende’ tuin.


Foto: Vanity Fair

En hoe zit het dan met schoonmaken? Dat doe je natuurlijk niet zelf. Sterker nog: ieder gezinslid (Ambani zelf, zijn vrouw en hun drie kinderen) heeft 120 man personeel tot zijn/haar beschikking.


Foto: Thousandguru.com

Saillant detail; zijn broer die ook wel wat centen heeft, bouwt eenzelfde huis aan de andere kant van de stad.

Laat een bericht achter