De demonstratie van de ‘onbreekbare’ ruit van de nieuwe Tesla liep niet zoals Elon Musk dit zag. Niet alleen brak de ruit, maar ook de pleuris brak uit op de beurs. De koers daalde en daarmee verloor Musk een kleine 700 miljoen euro. Auw!

Het is aan te raden als je de nieuwe Tesla volgend jaar besteld, dat je niet met een ijzeren bal gaat testen hoe onbreekbaar de ruit is. Dit ging namelijk gisteren finaal mis bij de presentatie van de Cybertruck van Tesla. Chief-designer Frans von Holzhausen wilde demonstreren met een ijzeren bal dat de ruit onbreekbaar is. En je hebt het vast wel gezien, dit was niet het geval. De ruit brak en ook bij een tweede poging bij het achterste raam, ging het mis.

Wellicht heeft niet alleen de ‘onbreekbare’ ruit, die niet zo onbreekbaar bleek als verwacht, ermee te maken dat de koers aardig wat daalde. Er was namelijk ook behoorlijk wat kritiek op het design van de Cybertruck. Ons deed het een beetje denken aan een truck dat op de maan gaat rijden.

De aandelen van Musk zijn dus met 700 miljoen gedaald, maar we verwachten niet dat hij nu zijn toastje met minder kaviaar bedekt, want Forbes heeft ingeschat dat hij nog steeds in de top 40 van meest rijke personen ter wereld staat.


Zo ziet de auto eruit als de ramen niet kapot zijn.

Foto’s: Techcrunch en Gearjunkie

Laat een bericht achter