Bizar

De meest waardeloze waardevolle digitale munt!

today9 mei 2021 454 1 11

Achtergrond
share close

Laten we even snel iets uitrekenen. Stel dat je een half jaar geleden €500,- euro in Dogecoin had geïnvesteerd dan had je nu dus zo’n €125.000,- op je rekening gehad. Dat lijkt ons een meer dan rendabele investering te zijn geweest.

Dogecoin is een munt die je had willen hebben terwijl je hem nooit zou kopen? Dogecoin is een nieuwe digitale munt die erg extreem is gestegen het afgelopen half jaar. Euh, wat is een extreme stijging? 25.000 procent! Ja, je leest het goed: vijfenwintigduizend procent!

Waardeloze munt

En nu terug naar vandaag. Want dat Dogecoin zo extreem is gestegen is enigszins opvallend maar vooral bijzonder. De algemene voordelen en mogelijkheden van een cryptomunt gaan namelijk niet op voor Dogecoin. Er is namelijk geen beperking gesteld aan het aantal Dogecoins dat in omloop mag worden gebracht. En er ergens mee betalen is ook nog nauwelijks mogelijk. 1 dogecoin is daarom nog steeds vrijwel waardeloos. De koers staat vandaag op 70 dollarcent. Maar een paar maanden geleden was dat nog 0,2 cent. Echter, alle Dogecoins tezamen zijn toch ruim 92 miljard dollar (€75,6 miljard) waard.

Een grap

Dogecoin is ooit zonder enige visie ontstaan als alternatief voor alle reeds bestaande en in omloop zijnde traditionele cryptomunten. Kortom, als grap. Een internetmeme van een hond is gebruikt om de munt naar te vernoemen. De bedenker van de Dogecoin, Jackson Palmer was in 2015 al klaar met zijn munt. Sterker nog, hij heeft destijds zijn rug gekeerd naar de hele cryptogemeenschap. In een interview met Coindesk zegt hij: “De wereld van cryptocurrency voelt steeds meer als een groep witte libertijnen die een beetje rondhangen en rijk hopen te worden met halfbakken ideeën die vaak op niets uitlopen.”

Gestegen door coronasteun

De extreme koersstijging lijkt deels toegeschreven te worden aan Elon Musk. Omdat hij als actieve Twitteraar af en toe iets plaatst en ook zegt fan te zijn van Dogecoin. Opvallend zou de invloed zijn van alle coronasteun die bijna alle Amerikanen hebben ontvangen. Hierdoor zouden met name veel jonge Amerikanen ineens geld te besteden hebben.

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Bizar

Op pad met je goudvis!?

Doe eens gek! Is het kunst? Mode? Een gadget? Welke categorie het ook is. Wij vinden het eigenlijk wel een beetje bizar. Want eerlijk is eerlijk: dit schurkt tegen dierenmishandeling aan. Nee, onzes inziens ís dit dierenmishandeling. Toch zijn er altijd mensen die er - voor ons - wereldvreemde ideeën op nahouden. Zo ook deze "Katsugyo-vistank" om een vis in te vervoeren zodat jij gezellig met jouw goudvis kan gaan wandelen. Wie […]

today9 mei 2021 365 10

Opmerkingen plaatsen (1)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday