Nieuws

Mark Zuckerberg koopt eiland voor $53 miljoen

today8 mei 2021 377 9

Achtergrond
share close

Met vele miljoenen op de bankrekening is het natuurlijk leuk zoeken op internet naar hebbedingetjes. Auto’s, dure kleding, horloges, je kan het zo gek niet bedenken. Of toch wel, Mark Zuckerberg heeft namelijk een heel eiland gekocht. Of ja, helemaal…een groot deel ervan.

De man achter Facebook heeft samen met zijn vrouw al in 2014 delen van het Hawaiaanse eiland Kauai gekocht, maar dat blijkt niet voldoende. Zo heeft hij z’n portemonnee getrokken om nog eens 800 hectare grond erbij te kopen. Samen met zijn vrouw maakte ze $53 miljoen over van hun rekening naar de eigenaar van het stuk paradijs. In dit geval een non-profitorganisatie die stukken eiland bezit.
Na deze aankoop zijn Mark en zijn vrouw Priscilla Chan grondbezitters van zo ongeveer het hele eiland Kauai.

De bewoners van het eiland (het is namelijk geen ‘onbewoond’ eiland) zijn allerminst blij met de aankoop van de social-mediatycoon.  Zij zien liever dat kolonisatie van het eiland uitblijft en het eiland niet in handen komt van particulieren. Ergens begrijpelijk. Maar ook weer met jaloerse blikken naar Mark en zijn vrouw, want kunnen kopen wat je maar wilt, is wat wij willen!

 

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Events

Professor Drabb was op bezoek

Traditionele handlezers lezen karakter aan de hand van lijnen die zij kunnen zien. Dat doet Professor Drabb niet. Hij is een handlezer nieuwe stijl en van uitzonderlijke klasse. Hij zal niet de toekomst voorspellen, maar leest na een hand vast te hebben gehouden het verleden.Professor DrabbVIB-member, dus vaste gast van VIB Radio, Professor Drabb was vrijdagmiddag 7 mei op bezoek bij het programma 'Toastje Kaviaar'. Hij kwam naar de studio […]

today7 mei 2021 116 11 3

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday