Auto's

Biden wil ‘The Beast’ op accu’s laten rijden

today22 mei 2021 121 7

Achtergrond
share close

President Biden zit volgende maand een half jaar in het Witte Huis en begint langzaamaan alles naar eigen hand te zetten. Zo ook het Witte Huis zelf en de presidentiële limo ‘The Beast’. Het moet namelijk allemaal verduurzamen.

Velen zijn blij dat Biden de opvolger is van president Trump. Daar waar Trump het liefst ieder Amerikaan in een dikke 6 liter V8 ziet rijden, pakt Biden het heel anders aan. Hij is duurzamer en duurzaamheid begint bij jezelf. Zo denk Biden ook. Niet alleen het Witte Huis zal zonnepanelen gaan krijgen; The Beast moet er ook aan geloven – bezinemotor eruit, accu’s erin!
Niet alleen de gepantserde limousine van de president moet elektrisch gaan rijden, maar ook de gehele vloot aan volgauto’s.

Dan wilt Biden nog een stapje verder gaan. In Amerika rijden er 645.000 auto’s van de overheid rond. Deze moeten allemaal vervangen worden voor elektrische auto’s, geproduceerd door Amerikaanse autobouwers.

Even terug naar The Beast. Het is nogal een uitdaging om deze auto om te toveren tot een elektrische auto. Voor ons buitenstaanders zijn er maar een paar dingen bekend over de auto. Zo is deze gemaakt door Cadillac en de huidige Beast is sinds 2018 in gebruik. We gaan er niet vanuit dat hier een lease van 4 jaar op zit, maar goed, het zal niet zo zijn dat de gepantserde luxe-auto tien jaar mee moet gaan. 

En vanwege veiligheidsredenen weten we verder weinig over deze wagen. We kunnen wel raden dat The Beast met zijn gewicht (9.000 kilo) aardig wat accu’s nodig zal hebben om vooruit te komen. En we zien ze ook geen pauze nemen van 3 uur bij Fastned om zo weer 100 km vooruit te kunnen.

Wellicht een mooi doel voor over enkele jaren, als de techniek het toelaat de auto zonder enige belemmering vooruit te trekken.

 

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday