Nieuws

‘Charlie bit my finger’-video verkocht

today29 mei 2021 157 15

Achtergrond
share close

Een stukje internetgeschiedenis is onder de hamer gegaan. En als je denkt dat een openbare video op internet gekocht kan worden? Ja, zeker. En we hebben het niet over tientjes.

In 2007 verscheen er een filmpje online van twee broers op de bank, waarbij de ene jonge zijn vinger in de mond stak van zijn jongere broer. Dit had tot gevolg dat de jongen op zijn vinger beet. Naast de heerlijk bekakte (en inmiddels legandarische) Engelse woorden ”Charlie bit my finger!”, kwam er een hilarische lach voort uit de jonge vleeseter.

Het filmpje was in die tijd de best bekeken video. Maar…het filmpje gaat van internet verdwijnen. Het originele bestand van het filmpje is namelijk verkocht op een zogenaamde NFT-veiling. NFT betekent ‘Non-Fungible Token’. Eigenlijk is het niks meer dan dat origineel digitaal stukje dat wordt verkocht aan een bieder, in dit geval het filmpje. Kenners noemen dit de nieuwe kunst. Wij betwijfelen het, maar gezien de tijd waar we in leven zal het ons niet verbazen dat dit filmpje over honderd jaar, wanneer wij allen al stof zijn, net zoveel waard is als een Rembrandt of een Van Gogh.

Het bedrag wat er voor het filmpje uiteindelijk is betaald is €620.000,-. Voor een digitaal bestandje…what the fakkel?! Het filmpje is dus verkocht en de nieuwe eigenaar is de enige die toegang heeft tot dit stukje geschiedenis. Het filmpje zal dan ook verdwijnen van YouTube. Maar we weten allemaal dat iets wat eenmaal op internet heeft gestaan, eigenlijk nooit echt verdwijnt.

Dit is hoe de jongens, Harry en Charlie, tegenwoordig eruitzien.

Geniet nog even van dit filmpje, zolang de link geldt.

Foto’s: New York Post©

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Highlights

Toastje Kaviaar XXL #5

Vrijdag 28 mei 2021! Ja! Zon! De eerste keer dit jaar dat huischef Luc zich lekker in het zonnetje mag uitleven op zijn gerechten. Luc's gerecht, wijntip van Gesthuizen Wijnen en heel veel live zang van Mister Philly en...Traditioneel is er iedere laatste vrijdag van een maand Toastje Kaviaar XXL. Drie uur lang de pauper van de Nederlandse radio; Joshua Eusman. Gelukkig zijn er ook deze keer weer leuke gasten […]

today28 mei 2021 7 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday