Auto's

Bijna in productie: de Bugatti Centodicie

today16 oktober 2021 11

Achtergrond
share close
©Bugatti

Menig multimiljonair droomt ervan natuurlijk de meest exclusieve auto onder de meest exclusieve auto’s in de garage te hebben: een Bugatti. Er komt bijna een nieuwe aan, maar met dit prijskaartje zal zelfs de rijkaard zelf eerst even achter de oren krabben of ze ‘m wel willen/kunnen aanschaffen.

In de zomer van 2019 werd al aangekondigd dat Bugatti haar 110-jarig bestaan gaat vieren met een nieuw model, de Centodieci (wat ook ‘110’ is in het Italiaans). Tevens een eerbetoon aan de EB110, één van de meest legendarische modellen uit de jaren ’90.

Sinds 1998 is het bedrijf overgenomen door de Volkswagen Group en zijn er al diverse modellen uitgekomen, uiteraard voor de gewone man onbereikbaar. Sterker nog; de schrijver van dit stuk heeft er nog niet één in het echt mogen aanschouwen. Maar goed, dat is mijn probleem.

De Centodieci is gebaseerd op de Chiron en heeft verschillende designknipogen naar de EB110, waaronder een meer hoekige vorm, een kleine hoefijzervormige grille en vijf ronde luchtinlaten net achter de zijruiten. Net zo indrukwekkend als dit ontwerp, is de 8,0-liter W-16-motor die hem aandrijft en onder glas wordt weergegeven. Het merk zegt dat de molen in staat zal zijn om 1.600 pk te pompen en de auto in slechts 2,4 seconden van 0 naar 100 km/u te lanceren.

Enige wat jij nu nog wilt weten, hoe duur gaat de auto worden? $9,6 miljoen! Ook belangrijk om te weten – er worden er maar 10 gemaakt.

©Bugatti
©Bugatti

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Bizar

Briljante marketing of knettergek?

Als een gouden tand of oorbel niet meer voldoende is dan moet je iets anders proberen om op te vallen. Een 23-jarige Mexicaanse rapper heeft met zijn ludieke actie de wereldpers bereikt. Als hij als rapper geen succes weet te vinden dan kan hij het altijd nog als marketingspecialist proberen.Laten we even beginnen bij het begin. Wie is deze 23-jarige Mexicaanse rapper? Hij noemt zichzelf Dan Sur en presenteert zich […]

today14 september 2021 10 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday