Bizar

Briljante marketing of knettergek?

today14 september 2021 10

Achtergrond
share close

Als een gouden tand of oorbel niet meer voldoende is dan moet je iets anders proberen om op te vallen. Een 23-jarige Mexicaanse rapper heeft met zijn ludieke actie de wereldpers bereikt. Als hij als rapper geen succes weet te vinden dan kan hij het altijd nog als marketingspecialist proberen.

Laten we even beginnen bij het begin. Wie is deze 23-jarige Mexicaanse rapper? Hij noemt zichzelf Dan Sur en presenteert zich als rapper en influencer. Momenteel heeft hij 60k+ volgers op Instagram, 2,5k luisteraars per maand op Spotify en 2 miljoen volgers op TikTok. Als het aantal volgers een graadmeter zou zijn dan zeggen wij (met respect) dat Dan Sur nog aan het begin van zijn carrière staat. Of beter gezegd: nog niet op alle platforms is doorgebroken. Want op TikTok doet hij het met ruim 16 miljoen likes het natuurlijk helemaal niet verkeerd.

Maar wij vermoeden dat hij ook naar de statistieken van Instagram en Spotify heeft gekeken en daardoor in actie is gekomen. En als rapper moet je natuurlijk wel met iets bijzonders/opvallends komen. Dan Sur heeft in ieder geval besloten om zijn tijd en geld niet te steken in een nieuwe single. Of hij het helemaal zelf heeft bedacht of dat hij hiervoor een sponsor heeft aangetrokken is niet duidelijk. Wel zijn wij van mening dat de marketinggedachte van deze actie erg effectief is.

Gouden kettingen laten implanteren
Dan Sur heeft niet gekozen om naar een kapper te gaan om zijn haar van een kleurtje te voorzien. Dat was waarschijnlijk niet gek of bizar genoeg voor deze Mexicaanse rapper. Wat dan wel? Hij heeft haakjes in zijn hoofdhuid laten implanteren. Wat? Ja, je leest het goed. Haakjes in zijn hoofdhuid waar hij vervolgens gouden kettingen aan heeft gehangen. De gouden kettingen fungeren nu als zijn haar.

Om anders te zijn dan andere rappers is voor Dan Sur de hoofdreden om in april jongstleden de operatie te hebben ondergaan. Veel mensen betwisten of hij het echt heeft gedaan. Dan Sur gebruikt voornamelijk TikTok om proberen te bewijzen dat het echt is. Of die overtuiging is gelukt laten wij aan iedereen zelf over om te beoordelen.

Piggy bank
Resumerend zou je wellicht kunnen denken dat Dan Sur niet bijzonder veel te besteden zou hebben. Tenminste, afgezet tegen een gemiddelde succesvolle rapper. Daarentegen zegt zijn actie om gouden kettingen te implanteren weer het tegenovergestelde. Men schat het vermogen van Dan Sur op $10 miljoen. Waarbij we de kanttekening plaatsen dat het niet bekend is hoe hij dit vermogen bij elkaar heeft gesprokkeld.

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Waar is de tuner?

Waar is de JBL DAB+ tuner? Bekijk de video en geef jouw antwoord door: 085-0205920 (WhatsApp) of stuur een bericht met de gratis VIB Radio app voor iOS of Android.  https://vibradio.nl/wp-content/uploads/2021/07/WINACTIE-Waar-is-de-tuner.mp4

today22 juli 2021 9 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday