Motoren

Dit verdiende de acteurs van Squid game

today30 oktober 2021 14

Achtergrond
share close

Als er één serie is die veel is besproken afgelopen tijd, is het wel de Koreaanse serie Squid Game. Het is de meest succesvolle serie van Netflix ooit en dat levert ze aardig wat centen op in de kassa. Maar hebben de acteurs hier ook van geprofiteerd?

©Netflix - Squid Game

Even de cijfers vanuit Netflix: de serie heeft ze zo’n €18,5 miljoen gekost. Daarvan is veel geïnvesteerd in het decor met de gekleurde trappen, de setting van ‘Rood Licht, Groen Licht’ en de scène met de glazen brug. Prima, dat zien we ook wel dat het geld kost. Maar de acteurs dan? Nou, die zijn ook netjes allemaal beloond voor hun acteerprestaties in de serie.

(c)Trejjreport

Speler 456

De hoofdspeler in de serie is natuurlijk speler 456, oftewel Lee Jung-jae, die de rol van Seong Gi-hun vertolkt. Ons zegt deze man waarschijnlijk niet zo heel veel buiten Squid Game om, maar deze 48-jarige acteur is al jarenlang één van de beste Koreaanse acteurs. De beste man verdiende dan ook het meeste per aflevering, namelijk zo’n €220.000,-. In totaal heeft hij voor deze klus een slordige 2 miljoen euro overgeschreven zien worden. 

Park Hae-soo

Speler 218

We maken meteen duikvlucht naar beneden in onze financiële vliegtuig. Want de acteur Park Hae-soo, die speler 218 speelt en het tot de finale schopt, moet het met iets minder doen dan zijn collega. Hae-soo heeft namelijk per aflevering ‘slechts’ €31.000,- ontvangen. In totaal dus €279.000,-. Heb geen medelij met deze man, want hij heeft ook een mooie rol in de Koreaanse versie van La Casa De Papel te pakken. Daar speelt hij de rol van Berlin, waar hij waarschijnlijk meer voor betaald gaat krijgen dan voor zijn rol in Squid Game. 

Jung Ho-yeon

Speler 067

Deze vrouw is een lieveling van velen. Vele mannen trouwens. Deze vrouw is niet alleen actrice, maar begon haar carrière als model. Squid Game is de eerste acteurklus die ze had. Niet slecht om daar mee te beginnen. Door Squid Game heeft ze wereldfaam te pakken. Hoeveel kreeg deze 27-jarige voor haar rol van speler 067? Dit was ongeveer €10.000,-. Is een lekker bedrag, maar niet zo veel als haar mannelijke collega’s. Maar laten we eerlijk zijn, haar rol was ook iets kleiner en groeide gestaag door het seizoen heen. En het is natuurlijk lekker verdiend in een opnameperiode van een paar maanden. Nog een leuk detail: vóór Squid Game had het model 400.000 volgers op Instagram. En nu? 22 miljoen. 

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Motoren

BMW’s R18 Motor aangepakt door Russische garage en het resultaat mag er zijn!

Hier houden we van: een motor van BMW, in dit geval de R18, die van zichzelf al een knappe jongen is, maar toch door een garage nog een flinke upgrade krijgt. ©Vlad Klepach Motoren gaan er steeds futuristischer uitzien en daar kunnen wij geen genoeg van krijgen. Zillers Garage in Rusland zag in de BMW R18 een ambitieus project en heeft deze even grondig onder handen genomen. Het resultaat is […]

today23 oktober 2021 12 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday