Nieuws

Dit verdiende Michael Jordan in zijn carrière

today6 november 2021 16

Achtergrond
share close

We doen het meteen maar uit de doeken; Michael Jordan is de beste betaalde sporter allertijden. Maar heeft hij dit allemaal vergaard op het veld?

©AP Images

Wie dacht dat Max Verstappen, Lewis Hamilton of voetballers Cristiano Ronaldo of Lionel Messi de rijkste waren onder de sporters, zit er een klein beetje naast. Michael Jordan heeft in zijn carrière niet honderden miljoenen, maar een slordige $2,6 miljard verdiend.

Wat je misschien zal verbazen is dat hij relatief weinig heeft verdiend met zijn daadwerkelijke sportcarrière. Slechts 6% van zijn verdiende vermogen is hiervan afkomstig. Met de looptijd van 15 jaar in het betaalde NBA, startende vanaf 1984, verdiende hij op het hoogtepunt maar $2,5 miljoen per seizoen. Niet slecht natuurlijk, maar een hedendaagse basketballer vangt al snel $45 miljoen per seizoen. 

©Getty Images

Sinds 2003 speelt Jordan niet meer in de NBA, maar daarna begon zijn vermogen eigenlijk pas echt te groeien door grote deals die hij heeft, zoals bijvoorbeeld met Gatorade, Hannes, Upper Deck en natuurlijk Nike. Deze laatst genoemde heeft ook een eigen merk voor hem, Air Jordan. Dit levert hem per jaar een slordige $150 miljoen aan royalty’s op.

De lijst van rijkste sporters gaat onder Michael Jordan door met op plek 2 Tiger Woods ($2,1 miljard), de andere golflegende Arnold Palmer ($1,5 miljard), nog een golfer Jack Nicklaus ($1,38 miljard) en voetballer Cristiano Ronaldo ($1,24 miljard).

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Motoren

Dit verdiende de acteurs van Squid game

Als er één serie is die veel is besproken afgelopen tijd, is het wel de Koreaanse serie Squid Game. Het is de meest succesvolle serie van Netflix ooit en dat levert ze aardig wat centen op in de kassa. Maar hebben de acteurs hier ook van geprofiteerd? ©Netflix - Squid Game Even de cijfers vanuit Netflix: de serie heeft ze zo'n €18,5 miljoen gekost. Daarvan is veel geïnvesteerd in het […]

today30 oktober 2021 14 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday