Bitcoin

Wij willen de helft van jouw digitale portemonnee!

today9 december 2021 17

Achtergrond
share close
Craig Wright

Hij is computerwetenschapper én de bedenker van Bitcoin. Tenminste, dat zegt Craig Wright. In 2016 claimt hij namelijk onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto de uitvinding van de bitcoin te hebben gepubliceerd in een whitepaper (2008). Inmiddels is de digitale portemonnee van Craig Wright gevuld met 1,1 miljoen bitcoin (48 miljard euro!). Maar dan is er ineens iemand die zegt recht te hebben op de helft van de digitale portemonnee.

Dave Kleiman

WhatsUp?
Nabestaanden van de inmiddels overleden Dave Kleiman hebben een rechtszaak aangespannen. Kleiman was een computerbeveiligingsexpert die beweerde medegrondlegger te zijn geweest van Bitcoin. Volgens de nabestaanden van Kleiman werkten Kleiman en Wright samen om de eerste bitcoin ooit te creëren en te mijnen. Carl Wright zou volgens de nabestaanden vervolgens met de Bitcoin aan de haal zijn gegaan. Via de rechtszaak hebben de nabestaanden geprobeerd om 50% van de digitale portemonnee in bezit te krijgen. Kortom, zo’n slordige 24 miljard euro.

Uitspraak
Een jury heeft in deze rechtszaak bepaald dat Craig Wright zijn Bitcoins mag houden, meldt BBC News. Wel moet Wright 100 miljoen dollar overmaken naar de nabestaanden. Volgens de jury omdat er wel inbreuk is gemaakt op intellectueel eigendom. Wright zei dat hij zich “opmerkelijk gelukkig en gerechtvaardigd” voelt met de uitspraak van de jury. Terwijl hij nog steeds blijft volhouden dat hij nooit een oplichter is geweest. Volgens hem had hij Kleiman 12 miljoen dollar aan Bitcoin aangeboden toen Bitcoin slechts 200 dollar per stuk was. Als dat geld door Kleiman in Bitcoin was opgeslagen en bewaard, zou het vandaag bijna 3 miljard dollar waard zijn.

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

WINACTIE – Win een JBL DAB+ tuner

De laatste JBL DAB+ tuner die wij in 2021 weggeven! En deze keer doen we het iets anders (moeilijker)... Je moet het namelijk doen met de foto die hieronder staat. Weet jij waar de JBL tuner is? Stuur jouw antwoord naar 085-0205920 (WhatsApp). Op zaterdag 18 december bellen wij live met de winnaar van de JBL DAB+ radio. Geef het juiste antwoord door en zorg dat je zaterdag 18 december […]

today6 november 2021

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday