Nieuws

Kassa voor eigenaar Red Bull

today23 december 2021 2

Achtergrond
share close

KASSA?!

Na een bloedstollende laatste race in Abu Dhabi werd Max Verstappen de allereerste Nederlandse kampioen in de Formule 1. Een overwinning voor Verstappen, teambaas Christian Horner en het hele team van Red Bull Racing Honda. De 77-jarige Oostenrijker Dietrich Mateschitz is de eigenaar van Red Bull, waardoor ook hij flink profiteert van zijn grandioze overwinning.

(C) Getty Images

Eigenaar van Red Bull
Dietrich Mateschitz, die een privé-eiland aan de kust van Fiji heeft, is de mede-oprichter en CEO van Red Bull, hoofdsponsor van Max Verstappen. Deze kapitaalkrachtige Oostenrijker is goed voor ruim € 21 miljard wat hem op plek 56 op de miljardairslijst van Forbes brengt. Hij richtte in 1987 samen met de Thaise zakenman Chaleo Yoovidhya, die in 2012 overleed, het wereldberoemde energiedrank-merk op. De twee werkten samen om Red Bull te creëren en investeerden agressief in marketing om het merk synoniem te maken voor extreme prestaties.

In het kalenderjaar 2019 verkocht Red Bull 7,9 miljard blikjes, genoeg om meer dan 80% van de planeet van cafeïne te voorzien, wat een opbrengst opleverde van € 6,3 miljard. RTLZ meldt dat Red Bull draait op 5 bronnen van inkomsten: verkoop en service, vergoeding research & development, ontwikkeling van producten, sponsorinkomsten en natuurlijk prijzengeld. Tot hoe hoog deze gecombineerde bedragen oplopen, blijft gissen naar het onbekende, aangezien Red Bull weinig tot niets weggeeft. Maar het moge duidelijk zijn dat Red Bull flink gaat profiteren van Max zijn succes, dus CEO Mateschitz ook.

(c) ANP

Red Bull Racing
Via Red Bull heeft Mateschitz een belang in twee raceteams met een waarde van meer dan $ 350 miljoen: Red Bull Racing (dat startte in 2005) en Scuderia AlphaTauri, voorheen Toro Rosso. Red Bull kwam de afgelopen seizoenen naar voren als een dominante kracht in de F1. En dan doelen we natuurlijk voornamelijk op de bijdrage van Max Verstappen, die zijn gewicht in goud waard is voor Red Bull Racing. Maar Mateschitz was altijd al trots op de Nederlander. “Verstappen is het hele jaar snel geweest. Hij is een paar keer uitgevallen, maar daar kon hij niks aan doen. Voor de rest heeft hij alles controle gehad, zoals dat altijd bij hem is. Hij liet dit jaar maar weer eens zien hoe sterk hij is”, zei de CEO van Red Bull vorig jaar al.

Bron(nen): Pure Luxe en RTLZ

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Hoeveel krijgt Max voor z’n titel?

Wat verdient Max met de titel? Mocht je het gemist hebben: op zondag 12 december 2021 is Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 geworden. In Abu Dhabi wist Max dankzij een Safety Car situatie in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race van het kampioenschap zijn rivaal Lewis Hamilton in te halen. Mede totstandgekomen door hulp van zijn teamgenoot Sergio Pérez en voornamelijk dankzij een goede strategie van Red Bull door […]

today17 december 2021 1 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday