Nieuws

Hoeveel krijgt Max voor z’n titel?

today17 december 2021 1

Achtergrond
share close

Wat verdient Max met de titel?

Mocht je het gemist hebben: op zondag 12 december 2021 is Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 geworden. In Abu Dhabi wist Max dankzij een Safety Car situatie in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race van het kampioenschap zijn rivaal Lewis Hamilton in te halen. Mede totstandgekomen door hulp van zijn teamgenoot Sergio Pérez en voornamelijk dankzij een goede strategie van Red Bull door tijdens de Safety Car naar binnen te gaan voor nieuwe banden (softs).

(C) Getty Images

Wereldbeker
Op donderdag 16 december werd in Parijs tijdens het event ‘FIA Prize Giving 2021’ (Fédération Internationale de l’Automobile) de beker aan Max overhandigd uit handen van Jean Todt (President FIA): “Hij heeft een geweldig seizoen gehad en gekregen wat hij verdient“. De gehele avond was live te bekijken op Facebook welke werd voorafgegaan door een persconferentie.

(c) FIA

Wat verdient Max met z’n titel?
Exact weet niemand. Maar we kunnen wel een aardig nauwkeurige gok maken. Volgens Forbes kreeg Max per raceoverwinning al een bonus van 1 miljoen dollar. Voor de wereldtitel zou een bonus tussen de 7 en 10 miljoen dollar liggen te wachten.

Constructeurs
De Formule 1 deelt geen prijzengeld uit aan de titelwinnende coureur. Wel ontvangt de beste constructeur een bedrag tussen de 55 en 65 miljoen dollar, waarvan een deel ongetwijfeld opzij gezet zal worden voor de coureurs. De eerste prijs ging aan de neus van Red Bull voorbij. Mercedes-AMG was voor de 8e keer het sterkste team. Toch zal ook Red Bull met de tweede plek zo’n 45 miljoen dollar mogen bijschrijven. Hoeveel Max hier eventueel van krijgt is niet bekend.

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Bitcoin

Wij willen de helft van jouw digitale portemonnee!

Hij is computerwetenschapper én de bedenker van Bitcoin. Tenminste, dat zegt Craig Wright. In 2016 claimt hij namelijk onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto de uitvinding van de bitcoin te hebben gepubliceerd in een whitepaper (2008). Inmiddels is de digitale portemonnee van Craig Wright gevuld met 1,1 miljoen bitcoin (48 miljard euro!). Maar dan is er ineens iemand die zegt recht te hebben op de helft van de digitale portemonnee. WhatsUp? Nabestaanden van […]

today9 december 2021 17 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday