Wijntip

Wijntip: Carl Ehrhard Blanc de Noirs

today8 mei 2021 262 10 5

Achtergrond
share close

WIJNTIP WEEK 18 - 2021

Een hele bijzondere witte wijn, namelijk gemaakt van de blauwe druif: Spätburgunder (zo wordt de Pinot Noir druif in Duitsland genoemd).

 
Een witte wijn van een blauwe druif komt niet heel vaak voor en al helemaal niet van deze kwaliteit. Deze wijn heeft tonen van rood fruit, lichte kruidigheid en een zacht en romig mondgevoel. Daarna volgt een hele lange nasmaak, heerlijk! Hoe maak je witte wijn van een blauwe druif? De blauwe schil is niet gebruikt voor deze wijn, alleen het vruchtvlees van de druif, hierdoor behoud je de witte kleur. Deze witte wijn heeft, als je goed kijkt, toch een klein beetje een rode gloed.
 

Spijs & moment
Een wijn om indruk mee te maken, want maar weinig mensen kennen de witte wijnen gemaakt van Pinot Noir. Leuk dus als cadeau of als aperitief wanneer je wijnliefhebbers op bezoek hebt. De wijn schenk je tijdens de borrel of met de gerechten als frisse kazen, salades, gevogelte of zeevruchten.
 
 
Meer informatie over Carl Ehrhard Blanc de Noirs?
www.gesthuizenwijnen.nl
 
 
 

VISUAL RADIO: Bekijk een fragment uit Toastje Kaviaar over een andere wijntip van Gesthuizen Wijnen.

Geschreven door VIB Radio

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday