Wijntip

Wijntip #21: Tarani Malbec

today28 mei 2021 77 17 5

Achtergrond
share close

WIJNTIP WEEK 21 - 2021

Een zeer geliefde wijn van de klassieke Bordeaux-druif Malbec.

In twee woorden te omschrijven als; zwoel en zacht. De wijn heeft een donkere paarsrode kleur, in de geur bakken met rijp fruit, pruimen, kersen en bramen. Daarnaast ook wat zoete specerijen: denk aan zoethout en vanille. Fijne zuren, zachte tannines en mediumvol

Spijs & moment

Bij de meeste Malbecs moet je bijna wel eten, bij deze Malbec kan het. Waarbij? Kruidige gerechten, zoals Grieks lamsvlees, couscous met Marokkaanse gehaktballetjes, een spies met kruidig rundvlees, pittige groenteballetjes of Surinaamse roti.

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Op basis van eeuwenoude inzichten en moderne technieken maken zij succesvolle eigentijdse wijnen. Zij hebben de handen ineengeslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.

 
 
Meer informatie over Tarani Malbec Blanc?
www.gesthuizenwijnen.nl
 
 
 

VISUAL RADIO: Bekijk een fragment uit Toastje Kaviaar over deze wijntip van Gesthuizen Wijnen.

Written by: VIB Radio

Rate it

Vorig bericht

Lifestyle

Het meest gewilde horloge ter wereld!?

De Rolex Daytona is een van de meest gewilde horloges ter wereld. Waarom? De Rolex Daytona is een van de meest sexy horloges op de markt, waardoor hij zeer gewild is, maar ook een van de moeilijkste om te vinden. Verzamelaars over de hele wereld zullen de kans grijpen om zijn naam op een wachtlijst te zetten om de Daytona aan hun verzameling toe te voegen. Van ALLE horloges ter […]

today24 mei 2021 520 1 13

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday